BİZE ULAŞIN

Gizlilik Sözleşmesi

Gizlilik Politikası

Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (bundan sonra "Akbatı" " tarafımıza" "tarafımız" ya da "tarafımızın " şeklinde anılabilir), kişisel verilerinizin gizliliğini korumaya ve yürürlükteki veri koruma mevzuatına uymaya büyük özen göstermektedir. Kimliğinizin doğrudan ya da dolaylı olarak teşhis edilmesine yol açacak kişisel bilgilerinizi açıklamadan http://www.akbati.com ("Site") adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Gizlilik Politikası ve Veri Kullanım Bildirisi (“Bildiri”), siteyi ziyaret ettiğinizde sizinle ilgili bilgileri nasıl işlediğimizi yani; ne şekilde topladığımızı, sakladığımızı, kullandığımızı ve muhafaza ettiğimizi anlatmaktadır. Kararlarınızı bilinçli bir şekilde vermenize yardımcı olmak isteriz, bu nedenle birkaç dakikanızı ayırıp aşağıdaki bilgileri okumanızı ve kişisel bilgilerinizi hangi amaçlarla kullanabileceğimiz konusunda bilgi edinmenizi rica ederiz.

Bu Bildiriyi, Site ile ilgili Kullanım Koşulları ile birlikte okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kabul

Bu siteyi ziyaret etmekle, Bildiri’yi kabul etmiş bulunmaktasınız. Bu Bildiri de belirtilenleri kabul etmiyorsanız, bu siteyi ziyaret etmemenizi ve sunulan hizmetleri kullanmamanızı rica ederiz. Bu Bildiri’nin şartlarında yapılan değişikliklerin ilan edilmesinden Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi’ne ait siteyi kullanmaya devam etmeniz, bu şartları kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı bilgilendirmede bulunularak, gerekmesi halinde açık rızaları alınarak, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, işbu belgede yer alan meşru amaçla bağlantılı ve sınırlı olarak, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir.

Toplanan Kişisel Bilgiler Hakkında

1. Ne tür bilgiler toplanmaktadır?

• Anonim Bilgiler – Anonim Bilgiler, doğrudan doğruya kimliğin teşhis edilmesine yol açan kişisel bilgilerle birleştirilemez. Bu bilgiler, sitemizi geliştirmek için kullanılmakta ve kaynaklarımızı müşterilerimizin en çok beğendiği özelliklere yöneltmemizi sağlamaktadır.

• İnternet erişimine ilişkin bilgiler: IP adresi, tarayıcı türü, alan adı ve siteye erişim süreniz ile ilgili bilgiler toplayabiliriz. Bu bilgiler, şirket içi araştırma amaçlarımıza yönelik olarak kullanılmakta olup, bu site üzerinden gönderebileceğiniz ve kimliğinizin teşhis edilmesine yol açacak bilgilerden farklıdır. IP adresleri kişisel bilgilerle eşleştirilmemektedir. IP adresleri, çok nadir de olsa, web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek kötü niyet içeren ve cezai fiillerin caydırılması ve/veya önlenmesinde kullanılabilir.

• Kimliğinizin Teşhis Edilmesine Yol Açan Kişisel Bilgiler- akbati.com adresinde yer alan aşağıdaki formlar aracılığıyla, Kimliğinizin Teşhis Edilmesine Yol Açan Kişisel Bilgiler (ad, soyad, e-mail adresi, görüş ve öneriler vb.) toplanmaktadır:

"Bizden Haberdar Olun" Formu – Bu formdaki bilgiler, akbati.com müşterilerini bilgilendiren periyodik Haber Sirkülerini göndermek için kullanılmaktadır.

"Bizimle İletişime Geçin" Formu – Bu formla edinilen bilgiler, akbati.com tarafından saklanmamakta ve sadece müşterilerin sorularına ve/veya hizmet taleplerine cevap vermek amacıyla kullanılmaktadır.

"Site Geri Bildirim" Formu – Bu formla edinilen bilgiler, sadece www.akbati.com  sitesini geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır.

2. Bilgilerim ne kadar güvenli bir şekilde saklanacak?

Müşterilerimizle ilgili bilgilerin güvenliği bizler için çok önemlidir ve ilgili Mevzuatın öngördüğü şartlara uygun olarak, mümkün olan en güvenli şekilde saklanacaktır. Bu nedenle, akbati.com, bilgilerinizin bilgisayarımızdan sunucularımıza güvenli bir şekilde iletilmesi konusunda son derece titiz davranmaktadır. Buna yönelik gönderdiğiniz bilgiyi aldıktan sonra, bilgilerinizin gizliliğini korumak üzere güvenlik duvarı ve Güvenli Soket Katmanı ("SSL") gibi sektöre özgü standartlar kullanılmaktadır.

Ancak maalesef teknolojik gelişmeler neticesinde, internet üzerindeki hiçbir verinin %100 güvenlik içerisinde iletilebileceğine ve asla bir veri açığı olmayacak şekilde saklanacağına dair bir taahhütte bulunmak mümkün değildir. Bu konuda verebileceğimiz tek taahhüt, çağın teknolojik gerekliliklerine uygun ve ilgili Mevzuat gerekliliklerini yerine getirecek düzeyde güvenlikli bir ortamda verilerinizin saklanması için gerekli her türlü çabayı göstereceğimizdir. Mücbir sebep ya da kontrolümüz dışında gelişen olaylar neticesinde söz konusu olabilecek veri ihlallerinden sorumluluğumuz bulunmayacaktır.

3. Bu bilgileri kimler ne amaçla kullanacak?

Genel kural olarak, kişisel bilgileriniz yalnızca Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından kullanılacak olup, bu Kişisel Bilgilerle sizin aranızda herhangi bir bağlantı kurulabilecek şekilde 3.kişilere asla açıklamayacaktır; ancak izninizin açık bir şekilde alınmış olduğu haller ya da, iyi niyet çerçevesinde, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve sair mevzuat olmak üzere diğer ilgili mevzuatın izin verdiği durumlar bu kuralın dışında tutulmaktadır.

Bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından işlenerek, kullanılabilecek ve yukarıda sayılan şirketlerin işbirliği amacıyla sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu, veri işleyen sıfatını haiz 3. Kişilerle paylaşılabilecektir.

Kişisel verileriniz, KVKK m. 5/2 altında yer alan aşağıdaki hukuki sebepler çerçevesinde işlenmekte ve yukarıda yer alan kişi ve kurumlarla paylaşılmaktadır:

- Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

- İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

- İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

4. Bilgilerimi nasıl kontrol edebilirim?

İletişim tercihlerinizi değiştirmek istemeniz halinde ya da kişisel bilgilerinizde değişiklikler olması halinde (posta adresi ya da e-posta adresi gibi), tarafımıza vermiş olduğunuz kişisel bilgilerin düzeltilmesi, güncellenmesi, ya da kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Müşterilerimize, Kişisel Bilgileri üzerinde dilediği değişikliği yapmak, iletişim tercihlerini değiştirmek Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi ile paylaşılmasını "kabul etmeme" seçeneğini her zaman sunmaktayız. Örneğin, akbati.com Newsletter'a üye olunmaması ya üyelikten çıkma talebi gibi. Bunun yanında KVKK madde 11 uyarınca, Şirketimize başvurarak,

- Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

- İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

- Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

- İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

- Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Belirtilen haklarınızı kullanmak istediğinizde ya da herhangi bir değişiklik talep ettiğinizde, talebinizi e-posta yoluyla; info@akbati.com adresine gönderebilirsiniz.

Taleplerinize en kısa sürede doğru ve sağlıklı bir biçimde cevap verebilmemiz için, talep ve sorularınızın olabildiğince açık, anlaşılabilir ve tarih yönünden belirli olarak iletilmesi önerilmektedir.

5. Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

İlgili Mevzuat uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz tarafımızdan veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilecektir.

KAYIT VE ŞARTLAR

Web sitesine ("Site") erişiminizde ve siteyle ilgili kullanımlarınızda bu Kayıt ve Şartlar uygulanacaktır. BU KAYIT VE ŞARTLARI KABUL ETMİYORSANIZ, LÜTFEN BU SİTEYİ ZİYARET ETMEYİNİZ VE SUNULAN HİZMETLERİ KULLANMAYINIZ. Bu Siteyi ve/veya Sitede belirtilen hizmetleri kullanmaya devam etmeniz, bu Bildiri’de yer alan Kayıt ve Şartları kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

UYGULANACAK HUKUK VE YARGI YETKİSİ

İşbu Bildirim Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir ve uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.


Akyaşam Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi

Adres: Koza Mahallesi 1655 Sokak No: 6 34538 Esenyurt- İstanbul / Türkiye

Tel: +90 212 397 70 70

Fax:+90 212 397 00 18

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü / sicil no:900278

www.akbati.com